Wanneer je een nieuwe auto hebt gekocht, dan wil je natuurlijk je oude voor zoveel mogelijk geld verkopen. Dit maakt immers het gat in kosten tussen je oude en nieuwe auto een stuk kleiner. Nu zijn er veel zaken die eenvoudig zijn om te ondernemen en de waarde van je auto daadwerkelijk en stuk kunnen verhogen. Welke zaken dat zijn? Lees snel verder. 

Uitgedeukt 

Dat er kleine krasjes en deukjes in je auto zitten, dat is bijna niet te voorkomen. Zeker niet wanneer je een auto dagelijks gebruikt kun je hier niet omheen. Maar op het moment van verkoop is het wel slim om even met een scherp oog te kijken wat er allemaal niet meer helemaal egaal is aan jouw auto. Breng je auto naar een garage welke de service heeft van dagherstel. Je zult versteld staan van de mogelijkheden die ze daar al hebben, en dat allemaal binnen een dag. Van een kras tot een deuk, ze zorgen er daar in een paar uur voor dat je er daadwerkelijk niets meer van ziet. En de waarde neemt enorm snel toe. Onderschat hierbij niet het psychologische effect, want een compleet glimmende auto straalt al snel veel meer uit dan een auto voorzien van allerlei krasjes.  

Laat hem stralen 

Wanneer alle kleine oneffenheden weg zijn, is het aan te raden om het ook even echt goed op te laten poetsen. Wanneer je dit doet, zul je zien dat het echt van andere aard is dan gewoon even door de wasstraat. Ga voor waxen en polijsten, doe dit vooral niet zelf maar laat het door een professioneel bedrijf doen. Die zorgt ervoor dat je auto echt als nieuw straalt en de kosten hiervan zul je zeer zeker weer helemaal terugverdienen. 

De binnenkant 

Wanneer de buitenkant dan helemaal glimt en prachtig is, is het aan te raden om over te gaan op de binnenkant. Ook hier is het van groot belang dat alles schoon is en glimt. Ook de stoelen en banken kunnen eenvoudig door een professioneel bedrijf gereinigd worden. Dit is niet iets wat alleen fijn is om ervoor te zorgen dat het lekker schoon is, maar ook de geur zal het ten goede komen. Dat laatste is iets wat onbewust een hele grote rol speelt bij mensen en bij een aankoop. Wanneer je een auto een frisse en fijne geur geeft, zul je merken dat mensen eerder geneigd zijn tot aankoop omdat ze denken dat de auto nog helemaal nieuw is. 

Kortom, even wat tijd en aandacht besteden aan je oude auto voordat je het verkoopt is slim om te doen. Dan zul je zien dat de waarde al snel stijgt en mensen een beter gevoel bij de auto hebben. Dus trap niet in de valkuil door te denken dat je alleen maar moet focussen op de nieuwe auto, want de meeste winst kun je wellicht halen uit de goede verkoop van de oude.  

Dit vind je ook leuk

Comments are closed.