Autofinanciering nodig? Dit is online te regelen! Als u het geld niet heeft ,kunt u bij aanschaf van een gebruikte of nieuwe auto een lening afsluiten. Het is namelijk voor te stellen dat u voor de uitgave niet voldoende geld beschikbaar heeft.

Geld lenen voor een auto : Geldshop

Het is aan te bevelen voor u een autofinanciering afsluit, eerst goed te oriënteren op internet. U kunt bij de financieringsmaatschappijen online vrijblijvend een kosteloze offerte aanvragen. Daarbij wordt ook duidelijk of u überhaupt kunt lenen en zo ja, hoeveel en tegen welke voorwaarden. Ook wordt dan duidelijk hoeveel u per maand moet terugbetalen en voor hoe lang.

Autofinanciering samenstellen

De autofinanciering is op verschillende manieren samen te stellen. Er zijn verschillende mogelijkheden en voorwaarden. De basis bestaat uit twee bekende financieringsvormen:

Doorlopend krediet

Dit is een krediet met flexibiliteit. De te betalen rente is niet vast en kan wijzigen tijdens de looptijd. Ook kunt weer opnieuw geld opnemen tot de afgesproken limiet. U betaald alleen rente over het geld dat u nog moet terugbetalen. De looptijd staat niet vast, maar de meeste financieringsmaatschappijen maken gebruik van een maximale looptijd en is leeftijdsafhankelijk.

Persoonlijke lening

Deze financieringsvorm biedt zekerheid. U kunt een bepaald bedrag lenen en u weet gelijk wat u maandelijks terug moet betalen. De rente en looptijd van de lening staan vast.

Beide financieringsvormen hebben hun voor – en nadelen:

Doorlopend krediet is erg flexibel en u kunt weer geld opnemen tot het het maximale kredietlimiet, zodat u niet een nieuwe lening hoeft af te sluiten. Doordat de looptijd onbepaald is, bent u vaak voordeliger uit dan met een persoonlijke lening. Nadeel van doorlopend krediet is de onzekerheid. U weet van te voren niet waar u aan toe bent. De rente is variabel en kan dus in positieve of negatieve zin wijzigen. Ook bestaat het risico dat u blijft lenen, dus een zekere discipline is wel nodig voor deze financieringsvorm.

Lening of krediet voor uw auto? Geldshop

Autofinanciering met 0% rente

Erg populair en veel in het nieuws is de autofinanciering met 0% rente, welke eigenlijk geen lening is , maar een uitgestelde betaling. U krijgt de auto nu en betaalt pas in de toekomst. De toekomst kan een paar maanden of jaren zijn. Op het moment van levering van de auto bent u de eigenaar. U hoeft voor een bepaalde periode geen geld op tafel te leggen. In sommige gevallen kan het wel zijn dat u wel enig bedrag moet betalen voor administratiekosten of een tegemoetkoming in de kosten van de rente. Meestal is dit niet het geval. Wel moet u voor een uiterste datum het gehele bedrag van de aankoop hebben betaald. Vaak zijn er wel “verborgen” kosten.

Dit vind je ook leuk

Comments are closed.