De huidige kentekencombinaties ook wel bekend als 11-AAA-1 zijn alweer bijna op, vermoedelijk zal de laatste kenteken, ook wel bekend als 99-ZZZ-9, binnen enkele weken worden uitgedeeld. Vermoedelijk zal de RDW dan de nieuwe combinaties in gaan zetten; 11-AAA-1.

Na 6 jaar alle combinaties op

6 jaar na invoering van de huidige combinaties is rdw al door de kentekencombinaties heen, de precieze invoerdatum van de nieuwe combinaties is vooralsnog geheim, aldus Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). Hiermee wil de RDW voorkomen dat de consument hun aanschaf van een nieuwe auto gaat uitstellen. Op het moment van schrijven is de laatst uitgegeven kenteken 64-ZTX-4

RDW had de verloop van de huidige combinaties al eerder verwacht echter door de tegenvallende verkoop cijfers duurt het allemaal wat langer. Maar nu is het eind dan toch inzicht en zal er binnen de komende maanden de nieuwe kenteken combinatie worden ingezet, aldus Hans van Geenhuizen, persvoorlichter bij de RDW.

Uitleg nieuwe kenteken combinatie

Voor de nieuwe kentekenen combinaties worden uitsluitend de beginletters K, S, T, X en Z voor personenauto’s gebruikt, zo zal de eerste nieuwe combinatie dan ook als volgt zijn; 1-KBB-00. Net zoals de huidige kentekencombinaties worden er geen klinkers gebruikt, daarnaast zijn afkortingen van politieke partijen eveneens uitgesloten. Ook de volgende afkortingen worden niet gebruikt in de nieuwe kenteken combinatie; GVD, KKK, PKK, NSB, PSV, TBS, SS en SD.

Bovag niet onder de indruk

De BOVAG geeft vooralsnog aan dat ze niet onder de indruk zijn en het vooralsnog een RDW kwestie is. Elke keer wordt er gedaan alsof het een milenium bug is en dat er van alles mis kan gaan, uiteindelijk blijkt het altijd mee te vallen, aldus de BOVAG.

Dit vind je ook leuk

Comments are closed.