Jongeren betalen een hogere premie voor hun autoverzekering, aangezien ze meer schade rijden. Er gebeuren per jaar 76.000 ongelukken waar jongeren t/m 27 jaar zijn betrokken.

Dit is ook wel logisch aangezien jongeren minder ervaring hebben in het autoverkeer, en minder vermogen hebben om gevaarlijke situaties aan te zien komen en hierop op de juiste manier te reageren. Het is voor jongeren belangrijk goed te zoeken op internet naar hun autoverzekering en te vergelijken, omdat het verschil in premie tussen de goedkoopste en duurste autoverzekering voor hun groot kan zijn.

Door extra verkeerslessen te nemen kunnen jongeren tot 28 jaar er voor zorgen dat ze minder premie hoeven te betalen. In deze extra verkeerslessen, ook wel trials genoemd, leren ze slippen, een noodstop maken en zelfs hoe te rijden in een vrachtwagen. Als de jongeren de trials hebben doorlopen, krijgen ze een certificaat. Uit onderzoek blijkt dat deelnemers aan deze trials 25% minder schade rijden.

O.a. Unive verzekeringen geeft een korting op de premie aan jongeren die deze trials gevolgd hebben. Als ze het certificaat laten zien, stijgen ze 2 treden in de no-claimkorting.

Dit vind je ook leuk

Comments are closed.