Wanneer je een buitenlandse vakantie plant met een elektrische auto, dan zal je vooral niet teveel tijd mogen verliezen bij de laadpalen. Met deze 5 praktische en handige tips rijd je vlotjes naar het vakantieadres of keer je terug naar huis zonder veel oponthoud bij de snellader of laadpaal.

#1. Plan je route zorgvuldig en check de snelladers op voorhand

Voor dat je vertrekt, check je best op voorhand de drukte bij de snelladers en laadstations. Wanneer de app een grote drukte opgeeft, stop je beter bij een andere laadpaal in de onmiddellijke buurt.

#2. Opladen wanneer je accu niet bijna leeg is

Ben je zo iemand die bij fossiele wagens tot op het laatste ogenblik wachtte om bij te tanken? Voor wie elektrisch gaat rijden, zal je dat ’tankgedrag’ best drastisch veranderen en het over een andere boeg moeten gaan gooien. Ook al heb je nog 25 of 35 procent accu over, dan zal je zo vlug mogelijk moeten gaan bijladen. Als je die nieuwe methode hanteert, zal je ook minder tijd gaan verliezen. Het is een algemene vuistregel dat korte laadbeurten tussendoor meer functioneler zijn dan wanneer de accu bijna leeg aangeeft. Het geeft ook een meer relaxed gevoel als je elektrisch rijdt.

#3. Op voorhand navlooien bij welke snelladers je kunt laden

Voor alle elektrische autobestuurders geldt hetzelfde axioma: check voor dat je op reis naar het buitenland vertrekt welke snelladers langs het traject zijn aangegeven. Bekijk ook nauwkeurig of je daar met je laadpas kunt laden of niet. Wanneer dit niet het geval is, bestaat de mogelijkheid om een extra laadpas te kopen voor noodsituaties.

#4. Vertrek eens met geen opgeladen accu

Het klinkt misschien heel bizar maar als je de reis nu eens aanvat naar Frankrijk, Duitsland of Spanje zonder je accu voor de volle 100 procent te laden. Dan denk je een stapje vooruit ten opzichte van de andere vakantiegangers. Zo ga je vermijden dat een hele horde vakantiegangers aan dezelfde snelladers staan wanneer ze langs de weg van de Franse Route du Soleil of de Duitse Autobahn moeten stoppen.

#5. Boek een overnachting onderweg met laadpaal

Als de reistijd niet zoveel uitmaakt om je bestemming te bereiken, kan je tegenwoordig ook een overnachting met laadpaal boeken. Misschien is er een mooie stad met hotel in de nabije omgeving waar je culinair kunt genieten of een bijzondere plek gaan bezoeken die de moeite loont om te gaan bezichtigen. Zo start je uitgerust en vertrek je opnieuw met een volle accu aan de roadtrip.

Dit vind je ook leuk

Comments are closed.