U wilt graag uw auto verkopen. Hoe zit het dan met de autoverzekering? Mag er bijvoorbeeld een andere persoon dan uzelf in uw auto rijden?

Andere bestuurders ook verzekerd als ze in uw auto rijden?
Uw auto is ook verzekerd als er iemand anders in uw auto rijdt, ook een potentiële koper. De bestuurder moet wel in het bezit zijn van een rijbewijs. En u bent verantwoordelijk voor eventuele schade. Laat u niet graag een vreemde in uw auto rijden? Dan kunt ook meerijden, wanneer iemand een proefrit in uw auto wil maken.

Autoverzekering opzeggen
Heeft u de auto verkocht? Dan kunt u uw autoverzekering opzeggen. Ook wanneer deze nog niet langer dan een jaar liep. Hoe werkt het opzeggen? Wanneer u (nog) geen nieuwe auto heeft gekocht, kunt u uw verzekering tussentijds stopzetten. De autoverzekeraar zal dan om een vrijwaringsbewijs vragen. Uw verzekeraar zal al betaalde premie terugstorten. Sommige autoverzekeringen rekenen royementskosten van ongeveer 30 euro. Wanneer u een nieuwe auto heeft gekocht, kunt u ervoor kiezen om deze auto bij een andere autoverzekering te verzekeren. Die kan namelijk voordeliger of beter zijn voor uw nieuwe auto. U kunt dan ook uw autoverzekering opzeggen. Wanneer u graag bij uw huidige autoverzekering wilt blijven, kunt u de auto wijzigen bij uw autoverzekering. Houdt er dan wel rekening mee dat de premie verandert. Daarom is het altijd aan te raden om voor uw nieuwe auto even de autoverzekeringen te vergelijken. Een goed moment om weer de juiste verzekering te kiezen!

Dit vind je ook leuk

Comments are closed.