De groene kaart van de autoverzekering wordt afgegeven door de verzekeraar. De kaart is een bewijs dat de auto verzekerd is.

Op de kaart vermeldt de verzekeraar in welke landen de autoverzekering dekking biedt. Ook staat op de kaart voor welk tijdvak en voor welke auto de dekking geldt, als ook de instanties waar de verzekerde zich kan wenden i.g.v. een ongeval, pech, diefstal en ruitbreuk. Alhoewel de groene kaart niet verplicht is, is het wel handig deze bij je te hebben, omdat alle verzekeringsgegevens er overzichtelijk op staan. Elk jaar stuurt de autoverzekeraar de verzekerde een nieuwe groene kaart. Als je de kaart per ongeluk kwijt bent geraakt, moet je contact opnemen met de verzekeraar, welke je een nieuwe kaart toestuurt.

De groene kaart mee op vakantie

De zomervakantie staat voor de deur en als mensen met de auto naar het buitenland gaan, is het wel handig de groene kaart mee te nemen. De kaart is internationaal een verzekeringsbewijs. Bij een ongeval is er dan geen discussie over het wel of niet verzekerd zijn van de auto. Ook staan er veel informatie op, zoals telefoonnummers, welke handig zijn bij een ongeval, pech, diefstal of ruitbreuk. Het is goed ruim voor de reis naar het buitenland de groene kaart goed te checken. Misschien is de kaart weg of niet geldig.

Dit vind je ook leuk

Comments are closed.