Een auto is een gebruiksvoorwerp dus af en toe een krasje of duikje is dan ook heel logisch. Natuurlijk gaat de eerste beschadiging voelen als een kras op je ziel, maar alles went. Toch is het ook belangrijk om bepaalde zaken niet te laten wennen. Deze dingen kunnen er namelijk op de lange termijn voor zorgen dat de schade alleen maar groter wordt. Het is in sommige gevallen even wat gedoe, maar uiteindelijk zal je blij zijn dat je in een vroeg stadium hebt ingegrepen. Bij welke dingen alertheid belangrijk is? Lees snel verder.  

Klein sterretje 

Nummer één van schade waar je snel op moet handelen is ruitschade, deze schade is niet alleen niet mooi voor je auto maar kan ook daadwerkelijk gevaarlijk zijn. Ruitschade kan er voor zorgen dat er een grotere barst en zelfs een compleet kapotte ruit ontstaat. Daarom is het aan te raden om ook een klein sterretje in je ruit direct te laten herstellen. Wanneer je dit door een professional laat doen, zul je het kleine beetje schade niet weer terugzien en is de kans op grotere schade heel klein. De kosten vallen reuze mee en ook zul je de auto niet lang kwijt zijn. Dus ruitschade? Laat het herstellen! 

Goed gekrast 

Een klein krasje lijkt misschien niet nodig om te herstellen, maar het vervelende aan lakschade in combinatie met het klimaat waarin wij leven is dat het al snel gaat roesten. Dit zorgt ervoor dat er grotere schade ontstaat en je roestvorming krijgt. Wanneer er serieus roest ontstaat is de weg naar herstel veel lastiger. Daarom is het aan te raden ook een klein beetje lakschade of een klein krasje juist wel te laten vervangen. Hiermee voorkom je alleen maar grotere schade in de toekomst. Ook voor een deukje geldt dit, want ondanks dat het soms lijkt dat het alleen om een deuk gaat zul je bij nadere inspectie in 9 van de 10 gevallen zien dat er meer schade is en ook schade in de vorm van lakschade.  

Kortom, wees zuinig op je auto. Eigenlijk net zo zuinig als dat je ooit in het begin was toen je auto nog helemaal nieuw en blinkend was. Dan zul je zien dat het onderhoud ook echt het verschil kan maken en de kosten ervan vallen reuze mee. Deze staan niet in verhouding tot het behoud van de waarde van je auto. Dus ook bij kleine zaken; herstel deze snel! 

Dit vind je ook leuk

Comments are closed.