Duurzaam rijden en brandstof besparen is niet moeilijk en iedereen kan het! Maar waar moet je op letten? Om te beginnen is het aan te raden om uw auto eens onder de loep te nemen. Is de bandenspanning wel op orde? Heeft de motor een goed onderhoud gehad en liggen er geen onnodig zware spullen in de auto waardoor er meer brandstof verbruikt wordt? Zelfs door rekening te houden met deze relatief kleine dingen kunt u brandstof besparen.

Maar u kunt ook brandstof besparen door uw rijstijl aan te passen. Dit doet u door op tijd te schakelen en uw auto in de versnelling uit te laten rollen en niet direct te remmen als u ziet dat het stoplicht op oranje of rood springt. Door zuinig te rijden bespaart u brandstof en hoeft u dus minder vaak te tanken.

Het Nieuwe Rijden

Het Nieuwe Rijden is ingevoerd om het rij- en reisgedrag efficienter te laten verlopen. Door dit toe te passen bespaart u al snel 10% brandstof en rijdt u 100 kilometer meer met een tank.

Enkele tips om het nieuwe rijden toe te passen:

– Schakel bij een laag toerental door naar een hogere versnelling (tussen 2000 en 2500 toeren).
– Trek bij het stoplicht langzaam op.
– Anticipeer op het verkeer, weet wat er gaat gebeuren en speel daar op in.
– Houdt genoeg afstand en rem niet constant, vaak is het gas loslaten al voldoende.
– Staat het stoplicht op rood? Rijd dan langzaam uit in de versnelling.
– Moet u stoppen bij een spoorwegovergang of brug? Schakel de motor uit!
– Om energieverspilling te voorkomen, maakt u geen onnodig gebruik van elektrische apparaten zoals de airco en achteruitverwarming.

Met bovenstaande tips kunt u het brandstofverbruik zonder al te veel moeite verlagen. Goed voor uw portemonnee, uw auto en voor het milieu.

Dit vind je ook leuk

Comments are closed.