De Europese commissie stelt voor om een minimaal aantal oplaadpunten voor elektrische auto’s per land in te stellen. Bij elke benzinepomp in europa moeten alternative brandstoffen beschikbaar komen, zo dus ook oplaadpunten voor elektrische auto’s.

Oplaadpunten binnen Europa

Tevens stelt de Europese commissie voor om de stekkertoegang in heel Europa te standaardiseren, daarnaast willen ze naast oplaadpunten ook andere brandstoffen per pomp beschikbaar stellen, denk o.a. aan waterstof.

De Europese commissie stelt Nederland aan als 1 van de toonaangevende landen wat betreft de vooruitgang van Milieubewuste brandstof. Toch zijn er in Nederland ook te weinig oplaadpunten, aldus de Commissie.

Oplaadpunten elektrische auto’s Nederland

Volgens de laatst cijfers (2011) zijn er 1700 oplaadpunten voor elektrische auto’s binnen Nederland. Dit zou volgens de nieuwe voorstellen er 32.000 moeten zijn voor 200.000 auto’s. Echter zit Nederland in een “kip of het ei” verhaal. Omdat er weinig elektrisch auto’s rondrijden worden er ook maar weinig nieuwe tankstations gebouwd met deze oplaadpunten. Maar omdat er weinig oplaadpunten zijn worden er ook maar weinig elektrische auto’s verkocht. Dit moet dus worden aangepakt, aldus de Commissie.

Voordelen elektrische auto’s

Doordat de elektrische auto’s schoner zijn voor het milieu, wil de overheid dit uiteraard stimuleren, daarom zijn er een aantal voordelen om uw over te halen een elektrische auto te kopen. De volgende belastingvoordelen zijn hiervoor bedacht;

  • Geen BPM voor elektrische auto’s tot en met 2018, eerder was dit 1 juli 2013!
  • Wegenbelasting tarief van elektrische auto’s is naar 0 gegaan. Dit houd in dat je dus geen wegenbelasting hoeft te betalen!

Dit vind je ook leuk

Comments are closed.