Het is bij elkaar een dagje werk dat je erin investeert, maar deze inspanning gaat zich waarschijnlijk terugbetalen. Je auto verkopen doe je met onderstaande tips altijd voor een betere prijs dan wanneer je er geen aandacht aan besteedt. Van het reinigen tot het maken van mooie foto’s: zo krijg je de beste prijs voor je auto.

Extra APK’tje

Neem je vierwieler allereerst mee naar een APK-station. Met een gloednieuwe, extra APK kun je een betere prijs maken. Bij een APK wordt op details gelet die je misschien zelf over het hoofd zou zien. Dat kan komen omdat je bijvoorbeeld denkt dat de knipperlichten het allemaal doen omdat je dashboard dat aangeeft. Kritische autokopers gaan soms net zo te werk als APK-stations.

Exterieur

Voor minder dan een tientje haal je de auto door de wasstraat en ziet hij er weer uit alsof hij zo uit de showroom komt. Voor nog minder geld geef je je auto eigenhandig een beautybehandeling door gebruik te maken van de hogedrukspuit die bij veel tankstations wordt aangeboden. Daar staat ook vaak een muntenstofzuiger. Maar heb je er de ruimte voor, dan doe je het allemaal kosteloos op je eigen oprit. Een laag wax doet wonderen. Denk aan hoe de de auto’s van Mr. Miyagi in de film Karate Kid zo mooi glimmen: wax on, wax off!

Interieur

Nu komen de dingen aan bod die je zelf misschien zelden doet: de binnenkant van de ramen streeploos reinigen met ruitenspray en een oude krant, een lapje over het dashboard halen, de stofzuiger op de matten en bekleding zetten en alle overbodige rommel weggooien of in huis opbergen. Zorg eventueel voor een lekker parfummetje om de auto van binnen nog aantrekkelijker te maken. Vergeet de binnenspiegel niet, ook die op het zonneklepje. En zet alle portieren open om al het vuil tussen de rubbers, op de dorpel en bij de scharnieren weg te halen. Open de achterklep en ga hier ook tekeer met de stofzuiger. Tot slot open je de motorkap en reinig je alles volgens het boekje.

Fotografie

Besteed aandacht aan de fotografie. Je kunt deuken en krassen het beste gewoon tonen, want dat krijgen potentiële kopers toch wel te zien – waarop ze alsnog gaan afdingen. Maak van alle vier de zijden een scherpe foto, dat is genoeg. Vermijd alle soorten trucage: de auto is wat hij is. Op deze manier zorg je dat er weinig tot geen redenen zijn om ter plekke iets van het bedrag af te peuteren, en dat je verkoopprijs niet voor niets als zodanig is vastgesteld.

Dit vind je ook leuk

Comments are closed.