Er verschijnen steeds meer elektrische auto’s op de markt. Veel mensen kiezen voor deze auto omdat dit milieuvriendelijker is dan een auto die op benzine of diesel rijdt. Toch heeft een elektrische auto nog veel meer interessante voordelen ten opzichte van een ‘normale’ auto. Hoe bespaar je nog meer met een elektrische auto? Hieronder lees je er alles over.

Elektrisch autorijden levert belastingvoordeel op

Het gebruik van zeer zuinige auto’s levert ook in 2016 flink wat voordeel op en wordt daarom door de overheid volop gestimuleerd. Volledig elektrische auto’s zijn bijvoorbeeld vrijgesteld van MRB (Motorrijtuigenbelasting). Bij semi-elektrische auto’s geldt een halve vrijstelling. Een interessante manier om geld te besparen.

Goedkoop tanken

Onderzoeken hebben uitgewezen dat je met een elektrische auto tot 75 procent kunt besparen op het brandstofverbruik. Elektriciteit is nu eenmaal veel goedkoper dan de schommelende brandstofprijzen. Bij het afleggen van grote afstanden kan het voordeel oplopen tot duizenden euro’s per jaar. Het enige dat je nodig hebt is een laadpaal om je auto op te laden. Een laadpaal of laadkabel bestel je eenvoudig online bij gespecialiseerde webshops zoals Laadkabelwinkel.nl.

Weinig onderhoud

Het is een feit dat een elektrische auto minder onderhoud nodig heeft. Zo heeft een elektrische auto bijvoorbeeld geen versnellingsbak, bougies hoeven niet verwisseld te worden en ook heeft een elektrische wagen geen motorolie nodig. Bovendien slijt een elektrische auto veel minder, waardoor je fors bespaart op onderhoudskosten.

Milieuvriendelijk autorijden

Last but not least, met elektrisch autorijden lever je een belangrijke bijdrage aan het milieu. Het heeft namelijk een gunstig effect op de luchtkwaliteit. Bovendien is er geen sprake van geluidsoverlast. Kortom, een elektrische auto heeft een positief effect op het klimaat.

Elektrisch autorijden loont altijd

Kort samengevat profiteer je met een elektrische auto dus van verschillende belastingvoordelen, tank je goedkoper, is minder onderhoud nodig en is het beter voor het milieu. Genoeg voordelen dus ten opzichte van de ‘normale’ auto!

Dit vind je ook leuk

Comments are closed.