De premiehoogte van de autoverzekering is afhankelijk van verschillende zaken, zoals: het soort dekking, het aantal kilometers dat er jaarlijks gereden wordt, de leeftijd van de bestuurder en de woonplaats. Aan de hand van deze factoren wordt de basispremie bepaald. Daarna gaat er een korting af (bonus) of komt er een toeslag bij (malus). De hoogte daarvan is afhankelijk van hoeveel schadevrije jaren de bestuurder heeft.

Op basis van het aantal schadevrije jaren dat je gereden hebt, wordt bij een nieuwe autoverzekering de trede bepaald. Een jaar later stijg je een trede en wordt de korting hoger. Dit gaat door tot het maximum aan korting is bereikt. Bij het claimen van een schade, daal je een paar treden op de bonus-malus ladder. Hoeveel treden je terugvalt, verschilt per verzekeraar. Bij terugval daalt de korting. Bij een kleine schade kan het slim zijn om de schade zelf te vergoeden in plaats van deze te claimen bij de verzekeraar.

Een nieuwe auto all risk verzekeren? Dan wordt er ook gekeken naar de waarde van de auto om de premie van de autoverzekering vast te stellen. Heb je extra accessoires en wil je deze meeverzekeren? Dan moet je de waarde daarvan bij de oorspronkelijke cataloguswaarde optellen. Enkele verzekeraars verzekeren extra soort accessoires zonder extra kosten mee.

Dit vind je ook leuk

Comments are closed.