Verkeer je in de positie dat een tweede auto een logische volgende stap is? Dan is het handig om inspiratie op te doen voor hoe die tweede auto eruit moet komen te zien. Afhankelijk van je situatie kun je meerdere kanten op. In dit artikel helpen we je op weg.

Waar let je op bij het kopen van een tweede auto?

Als je een tweede auto erbij wilt kopen, heb je misschien al een idee wat je van de auto verlangt. Vaak zijn de wensen en eisen niet hetzelfde als bij de primaire (gezins)auto. Een tweede auto hoeft vaak bijvoorbeeld minder groot en duur te zijn.

Als je op korte termijn een tweede auto erbij wilt hebben, is tweedehands kopen het overwegen waard. Je komt dan sneller en voordeliger aan een auto. En die hoeft echt niet verjaard te zijn. Een occasion van een jaar oud is evengoed een tweedehands. De kop is er al af, waardoor je voor een aantrekkelijk bedrag in een moderne auto kunt rijden. Hieronder een aantal voorbeelden van tweedehands auto’s die erg populair zijn.

BMW 3 Serie

De BMW 3 is een van de meest toegankelijke en veelzijdige modellen die BMW in het gamma heeft. Je kunt de 3 Serie tweedehands als sedan, stationwagon, coupé en cabriolet kopen. Bovendien is er een gevarieerd assortiment aan motoren, van zuinige tot zeer krachtige uitvoeringen. Aangezien de 3 Serie al sinds 1975 meegaat, kom je deze sportieve gezinsauto in allerlei prijsklassen tegen.

Ford Fiesta

De Ford Fiesta is een van de populairste stadsauto’s en dat is niet zonder reden. Voor een schappelijk bedrag biedt de Fiesta in zijn segment een prikkelende rijbeleving. De besturing is precies, de techniek robuust, de bouwkwaliteit uitstekend en het interieur biedt voldoende ruimte voor ouders, kinderen en eventuele bagage.

Hyundai i20

De auto’s van Hyundai zijn het laatste decennium flink opgegroeid, zo ook de Hyundai i20. Het design is stoer en eigentijds, de motoren zijn betrouwbaar en zuinig en de uitrusting is oerdegelijk. Zelfs met een instapmodel zit je in de meeste gevallen gebakken. Hyundai is samen met zustermerk Kia uitgegroeid tot een van de populairste autofabrikanten van Nederland. Niet alleen de stadsauto’s, maar ook de crossovers van het merk, zoals de Hyundai Kona, vallen in de smaak.

Renault Twingo

Sinds zijn daverende debuut aan het begin van de jaren negentig is de vooruitstrevende Renault Twingo vaste prik in het segment van stadsauto’s. De originele Twingo bewijst dat ook kleine auto’s karakter mogen hebben en die filosofie heeft het Franse merk niet losgelaten. Ieder van de drie generaties die zijn verschenen spreekt tot de verbeelding. Dit alles wordt onderbouwd door betrouwbare techniek, zuinige motoren en een verrassende hoeveelheid binnenruimte. De hoogpotige Renault Captur scoort eveneens goed als tweedehands auto.

Toyota Yaris

Toyota staat erom bekend ijzersterke auto’s te maken en die reputatie weet het Japanse merk nog altijd hoog te houden. Het heeft er zelfs voor gezorgd dat Toyota de op één na populairste autofabrikant in Nederland is. De compacte en veelzijdige Yaris is mede daarom een graag gekochte occasion. Het is een van de zuinigste en best uitgeruste modellen in zijn klasse. Dit geldt eveneens voor de Toyota RAV4, een middelgrote SUV die het uitstekend doet als gezinsauto.

Volkswagen Golf

De Volkswagen Golf is een van de populairste auto’s van Nederland en dus kom je dit model ook in grote aantallen tegen op de occasionmarkt. Met zijn fijne, comfortabele rijgedrag, nette uitrusting, riante binnenruimte en aansprekende design is deze compacte hatchback een fantastische allrounder. Mag het wat kleiner, dan is de Volkswagen Polo een gepast alternatief.

Dit vind je ook leuk

Comments are closed.