Wanneer je de overweging wil gaan maken om elektrisch te gaan rijden, dan kan het overwegen van een laadpaal aan huis misschien ook een goede investering zijn. Wanneer je elektrisch gaat rijden wil je eigenlijk voorkomen, dat je langs de weg staat te wachten totdat de elektrische auto is opgeladen. Het opladen van de elektrische auto kan namelijk wat tijd in beslag nemen. Daarom gaan we in deze blog de voordelen en de kosten van een laadpaal aan huis bespreken. 

De voordelen van een laadpaal aan huis

Het rijden van een elektrische auto is natuurlijk al een stuk goedkoper dan het rijden van een brandstof auto, dit is berekend op dat de auto wordt opgeladen bij een laadstation. Bij een laadstation is de stroom een stuk duurder dan thuis, dus wanneer je de auto thuis oplaad ben je nog goedkoper uit. Ook bespaard een laadpaal aan huis veel tijd aangezien je niet bij het laadstation hoeft te wachten, je kunt makkelijk de auto aan de lader hangen wanneer je thuis bent en de volgende dag met een volle auto op pad. Het is dus een win win situatie. Daarnaast loop je ook niet het risico dat de laadpaal bezet is en weet je dus zeker dat je de auto kunt opladen. 

De kosten van een laadpaal 

Ondanks het goedkoper is als je kijkt naar de kosten van het stroom, om de auto thuis op te laden. Wil je natuurlijk ook weten hoe duur de laadpaal zelf is, om te kijken of het inderdaad een interessante investering is. De kosten van een laadpaal worden geschat tussen de €500,- en de €1.500,-, het uiteindelijke bedrag is afhankelijk van de type laadpaal die je neemt. Naast de kosten voor de laadpaal zelf heb je ook kosten laadpaal installeren, de kosten van deze installatie liggen rond de €300,-. 

Het meeste uit de laadpaal halen  

Wanneer je een laadpaal aan huis laat plaatsen biedt dit nog meer mogelijkheden voor goedkoper laden, je kunt namelijk ook de auto opladen met behulp van zonnepanelen. Wanneer je al zonnepanelen hebt kun je deze dus optimaal gaan benutten, anders is het misschien ook een interessante investering. De laadpaal kan namelijk gemakkelijk verbonden worden met de zonnepanelen, zodat de stroomrekening zo laag mogelijk blijft. Naast dat het opladen van de elektrische auto de goedkoopste manier van laden is, op de investering na die eerst gedaan moet worden natuurlijk. Is het laden met zonnepanelen ook nog een s een hele duurzame manier van laden. 

Dit vind je ook leuk

Comments are closed.