Heeft u een eigen auto, maar wilt u er vanaf? Of heeft u misschien een nieuwe auto gekocht, maar staat zijn voorganger nog op de stoep? Uw auto verkopen is een goede optie. En besluit u over te gaan tot verkopen, dan wilt u er natuurlijk een mooie prijs voor krijgen. Wij geven nuttige tips over waar u aan moet denken als u uw auto gaat verkopen. Met deze tips gaat het verkopen een stuk sneller en met succesvol resultaat!

Tip 1. APK

Het is verstandig om vlak voor de verkoop de auto een nieuwe APK (algemene periodieke keuring) te geven. Hiermee geeft u aan dat de auto in orde is en veilig om in te rijden. Dit kan een eventuele nieuwe eigenaar over de streep trekken om uw auto te kopen. Geef in de advertentie aan tot wanneer de APK geldig is. Hoe langer de APK na verkoop geldig is, hoe beter.

Tip 2. Onderhoudsbeurt

Om uw verkooppositie nog beter te maken doet u er goed aan om naast een APK uw auto ook van een kleine of grote onderhoudsbeurt te voorzien. Als u dit in combinatie met de APK doet, bent u meestal goedkoper uit.

Tip 3. Vloeistoffen voor uw auto

Controleer of alle vloeistoffen voldoende bijgevuld zijn. Denk aan koelvloeistof, motorolie, remvloeistof en de ruitenwisservloeistof.

Tip 4. Maak uw auto goed schoon

Een schone auto verkoopt natuurlijk beter dan een auto die vies is. Zorg er daarom voor dat uw auto er netjes uitziet. Maak deze schoon van de buitenkant en de binnenkant. Ook onder de motorkap kan troep zitten, zoals bladeren en takjes.

Tip 5. Zijn uw autopapieren in orde?

Bij het verkopen van uw auto is het belangrijk dat alle autopapieren en het kenteken in orde zijn. U heeft de kentekencard, het overschrijvingsbewijs en de volledige tenaamstellingcode of het papieren tenaamstellingbewijs nodig. Ook het vrijwaringbewijs is van belang. Met dit bewijs kunt u na de verkoop aantonen dat de auto niet meer in uw bezit is.

Dit vind je ook leuk

Comments are closed.