Een auto is net zomaar even een aanschaf. Hierbij heeft de nodige research gezeten en het zal een belangrijke beslissing zijn in uw leven. Het kost natuurlijk het nodige vermogen en er moet goed na worden gedacht over de manieren van financieren. Wij zullen u de nodige mogelijkheden geven, zodat u een duidelijk beeld hiervan heeft en de voor u meest geschikte optie kunt gebruiken.

Eigen vermogen

Het financieren, van de aanschaf van een nieuwe auto, met eigen vermogen is natuurlijk het mooist. Hierdoor hoeft u geen rekening te houden met het aflossen van een lening of het betalen van rente. U moet natuurlijk wel al geruime tijd voor de aanschaf van de auto een beeld hebben van het benodigde bedrag, zodat u geld opzij kunt gaan zetten. De beste manier om met eigen vermogen een auto aan te schaffen is het maandelijks opzij zetten van een vast bedrag, uitgerekend aan de hand van de aanschafprijs van de desbetreffende auto.

Diverse financieringen

Een autolening kan op een aantal manieren worden verkregen. De financieel meest gunstige lening is een onderhandse lening bij een kennis of familie. Hiermee kunt u gemakkelijker afspraken maken en ligt het rente percentage over het algemeen ook beduidend lager dan bij een lening van een financiële instelling. Een lening bij een financiële instelling behoord uiteraard ook tot de mogelijkheden. Hierbij moet u echter wel een goed beeld hebben van uw persoonlijke situatie, want de bank zal hier streng op letten. Zo moet u uw maandelijkse kosten in kaart brengen, want u moet het financieel wel allemaal kunnen behappen. Ook uw maandelijkse inkomen zal worden bekeken en het aflossingsbedrag zal worden bepaald aan de hand van de looptijd en het rentepercentage wat u kiest. Bij een snellere aflossing hoort een hogere rente en dan hoort natuurlijk bij een langere looptijd een lagere rente. Bedenk dus goed wat voor uw persoonlijke situatie de beste manier is om een auto te financieren, want het is van belang dat deze goed is afgestemd!

Dit vind je ook leuk

Comments are closed.