Onderzoek naar de kosten omtrent huurauto’s laat zien dat Amerika het voordeligst is, terwijl Engeland het meeste in rekening brengt. Deze zomer betaalt de huurder gemiddeld €399 voor een week autohuur in het buitenland (1 – 8 augustus). Dit is gemiddeld 55% duurder dan het huren van een auto in Nederland. De prijs gaat zelfs nog verder omhoog wanneer alle extra’s zoals de eigen risico verzekering, extra bestuurder, navigatiesysteem en kinderzitje erbij komen, met een gemiddelde prijs van €705. Om de beste prijs voor het huren van een auto op vakantie te vinden, onderzocht Huurautoverzekering.com de prijzen. De kosten zijn inclusief eigen risico, extra bestuurder, kinderzitje en navigatiesysteem.

De volgende landen lagen onder de loep: Nederland, Spanje, België, Griekenland, Turkije, Ierland, Portugal, Amerika, Engeland, Italië, Duitsland en Frankrijk. In deze landen werden autoverhuurbedrijven Sixt, Hertz, Avis en Europcar vergeleken. Hieruit werd het volgende duidelijk:

· Amerika (Florida) is met €151 per week het goedkoopst om een auto te huren, waarbij de klant geen excess insurance cover (EWI) hoeft te kopen en deze dus automatisch volledig gedekt is. De extra kosten zijn slechts €239, vergeleken met een totaal gemiddelde van €357.

· Portugal (Faro) is het duurste om een auto te huren, met een gemiddelde van €583 per week.

· Engeland (Londen) is het duurste om een auto inclusief extra kosten te huren. Het huren van een auto kost hier gemiddeld €426 per week en daar komen de extra’s nog bovenop (eigen risico verzekering €197, extra bestuurder €113, kinderzitje €106 en navigatiesysteem €120). Het totale aantal komt dus uit op een gemiddelde van €964.

· De landen rangschikken als volgt: Prijzen per week // Inclusief de vier extra’s // Van voordeligst naar duurst // Opgehaald op het vliegveld 1. Amerika (Florida) – €391 2. Turkije (Dalaman) – €522 3. Nederland (Amsterdam) – €553 4. België (Brussel) – €624 5. Duitsland (München) – €634 6. Griekenland (Kreta) – €748 7. Ierland (Dublin) – €752 8. Frankrijk (Nice) – €859 9. Spanje (Malaga) – €889 10. Portugal (Faro) – €910 11. Spanje (Barcelona) – €916 12. Italië (Milaan) – €926 13. Engeland (Londen) – €964

· Turkije (Dalaman) is de goedkoopste Europese vakantiebestemming om een auto te huren, met een gemiddelde huurprijs van €342 en de extra’s zijn slechts €179, waarbij de extra bestuurder €25 kost, een kinderzitje €32, navigatiesysteem €51 en eigen risico verzekering €69.

· Nederland en België zijn de goedkoopste Europese bestemmingen om een auto zonder extra’s te huren met respectievelijk €257 en €248.

· Italië (Milaan), Engeland (Londen) en Spanje (Malaga) zijn de drie duurste plekken voor de extra kosten – van €442 in Malaga en €513 in Milaan tot €537 in Londen.

· De hoogste kosten komen reeds van de eigen risico verzekering, dat gemiddeld zo’n €132 kost. Dit is bijna vier keer zo veel dan de eigen risico dekking van een specialist provider, zoals Huurautoverzekering.com, waarbij het €41.93 per week kost (vanaf €5.99 per dag voor een Europese dekking en €64.99 voor een jaarpolis) en tevens vooraf aangeschaft kan worden.

· De gemiddelde kosten voor de andere extra’s zijn €71 voor het kinderzitje, €62 voor een extra bestuurder en €92 voor een navigatiesysteem.

Ernesto Suarez, oprichter en directeur van Huurautoverzekering.com: Dit onderzoek benadrukt de verschillen in kosten voor huurauto’s op verschillende locaties echt. Er zijn een aantal shockerende extra kosten die vakantiegangers te wachten staan, die de originele lage prijzen volledig tenietdoen wanneer de uiteindelijke rekening aan de receptie gepresenteerd wordt.

Mensen doen veel onderzoek en plannen hun vakantie zorgvuldig, maar het is gemakkelijk om te vergeten dezelfde zorgvuldigheid toe te passen wanneer het op de autohuur aan komt. Dit kan leiden tot vele ‘’verrassingskosten’’ wanneer de auto opgehaald wordt. Het is daarom altijd de moeite waard na te gaan wat de totale kosten zullen zijn, en waar mogelijk een eigen kinderzitje en navigatiesysteem mee te nemen, het aantal extra bestuurders te beperken en de eigen risico verzekering op voorhand bij een specialist te kopen.’’

Dit vind je ook leuk

Comments are closed.