Ongetwijfeld merkte u het al eens: een auto bezitten is behoorlijk prijzig. U bent maandelijks veel geld kwijt aan brandstof en onderhoud maar ook de verzekering, wegenbelasting en een parkeervergunning tikken behoorlijk aan. Daarom is het niet zo raar dat veel mensen op een bepaald moment besluiten om de auto te verkopen. Nu is dat niet altijd even makkelijk. En rondrijden met een briefje op de achterruit is ook niet de beste manier om snel van uw auto af te komen. In dit artikel drie handige tips, om uw auto sneller en makkelijker te verkopen

1. Bepaal de autowaarde

Voor u de auto te koop zet, is het natuurlijk belangrijk om te weten wat uw auto waard is. U kunt dit bepalen aan de hand van een eigen schatting, waarbij u kijkt naar hoe oud de auto is, wat deze aan kilometers gereden heeft en wat de nieuwprijs was. Maar helaas is dit niet altijd even verstandig. Veel mensen rekenen onbedoeld toch iets van emotionele waarde mee en hierdoor kan het zijn dat u een prijs voor uw auto vraagt, die niet realistisch is. Dan is het slim om uw auto te laten taxeren. U kunt dit al heel makkelijk online doen, door op wijkopenautos.nl uw kenteken en wat bijbehorende gegevens in te voeren. Hierna ontvangt u een voorlopige taxatie per email. Dit is een indicatie van de autowaarde, bepaald op basis van de gegevens die over uw auto bekend zijn. Maar als u echt een precieze waardebepaling van uw auto wil hebben, dan kunt u het beste een afspraak maken voor een uitgebreide taxatie. De taxaties bij wijkopenautos.nl zijn gratis en vrijblijvend. De taxaties worden uitgevoerd door onze professionele taxateurs, die in ruim een halfuur uw auto grondig keuren. Ze kijken naar de staat van het in- en exterieur, de mate van slijtage, eventuele roest en natuurlijk de staat van de motor. Op basis hiervan komen ze tot een slotsom, die aangeeft wat de waarde van uw auto is. Zo staat u vele malen sterker in de prijsonderhandelingen voor uw auto.

2. Denk na over uw verkoopstrategie.

Er zijn heel veel verschillende manieren om snel en makkelijk uw auto te verkopen. De meest bekende is misschien wel een advertentiewebsite waar u zelf foto’s en een wervende tekst op plaatst. U moet dan wel zelf de foto’s maken, een creatieve advertentie schrijven en vervolgens ook het contact met belangstellenden en kijkersafspraken zelf regelen. Misschien goedkoop, omdat het adverteren vaak gratis is, maar snel en veilig is dat zeker niet. Hier kunt u het beste de tijd voor nemen en probeer ook echt goede foto’s online te zetten, om te voorkomen dat u een van de vele bent. U kunt dan natuurlijk kiezen voor een autohandelaar, een dealer of uw auto inruilen voor een nieuwe. Maar wellicht wil u helemaal geen nieuwe auto. En wil de merkdealer alleen maar auto’s van het huismerk aankopen en is deze bereid veel minder voor een ander automerk te betalen. Tja, dan kunt u ook kiezen voor een auto-inkoopbedrijf. Wijkopenautos.nl is daar een van. Een betrouwbaar bedrijf dat alle auto’s koopt, ongeacht merk, model of bouwjaar. Wat ook de manier van verkopen is die u kiest, denk er goed over na hoe snel u van uw auto af wil zijn. De ene verkoopmanier is natuurlijk sneller dan de andere maar ook heeft het invloed op het bedrag dat u voor uw auto krijgt en hoe goed uw ervaring verlopen is.

3. Verhoog de autowaarde

Als u eenmaal weet hoe u de auto wil gaan verkopen en wat deze ongeveer waard is, dan bent u natuurlijk klaar om aan de slag te gaan. Maar als u nog niet zover bent maar wel wil weten wat u kunt doen om de waarde van de auto hoger uit te laten komen, dan hebben we nog een paar handige tips. Belangrijk is natuurlijk onderhoud. Als u altijd tijdig de keuringen uit hebt laten voeren aan uw auto en ook het nodige onderhoud niet op de lange baan heeft geschoven, dan zit u helemaal goed. Een auto kan nog zo weinig kilometers op de teller hebben: wanneer er nauwelijks tot geen onderhoud aan gepleegd is, levert deze altijd minder op dan een goed onderhouden auto. Ook is het erg belangrijk om zuinig te zijn op uw auto. Rijd voorzichtig wanneer de motor nog koud is, trek niet te hard op en schakel niet te slordig. Dit zijn allemaal zaken die misschien klein lijken maar behoorlijke onnodige slijtage aan de motor veroorzaken, de levensduur van een auto verkorten en vervolgens een langere prijs opleveren bij verkoop. Denk er ook aan dat wanneer u voor een taxatie bij een bedrijf als wijkopenautos.nl langs gaat, dat u de auto zowel van binnen als buiten goed schoon maakt. Hoe beter deze eruit ziet, hoe makkelijker de waarde van de auto ingeschat kan worden. Dit is een artikel van wijkopenautos.nl. Wij kopen auto’s ongeacht merk, bouwjaar of model. Taxeer nu uw auto op wijkopenautos.nl en maak een afspraak bij een van onze vestigingen voor een gratis en vrijblijvende autokeuring.

Dit vind je ook leuk

Comments are closed.