Met de financiën tegenwoordig rondom een auto, begint een auto zeer zeker een luxe product te worden. De brandstofprijzen stijgen met de dag en de belastingen per jaar, met een paar tientjes per maand kunnen we het helaas niet meer af. Wat zijn hier de redenen van en valt er nog ergens te besparen ? Ja zeker, wij leggen u uit hoe !

Wegenbelasting kosten

De wegenbelasting blijft elk jaar maar stijgen. De overheid begint steeds meer waarde te hechten aan ons dierbare milieu, de CO2 uitstoot van auto’s moeten daar door zwaar boete. Door middel van de provinciale opcenten probeert de overheid dit mede te drukken. Waar je vroeger nog weg kon komen met 50 gulden per kwartaal zit je nu zo maar aan € 150,- per kwartaal. Uiteraard heeft dit met veel meer factoren te maken, dit leggen we je graag uit op de volgende pagina’s;

  • Informatie over wegenbelasting en zelf wegenbelasting 2013 berekenen
  • Alles over Wegenbelasting kosten
  • Direct uw eigen wegenbelasting berekenen

Bereken maandelijkse autokosten

Bent u van plan een auto te gaan aanschaffen maar twijfelt u nog over de kosten, bereken dan via ons uw maandelijkse autokosten. Wij hebben voor u het een en ander uitgezocht met betrekking tot de gemiddelde onderhoudskosten en brandstofprijzen. Uiteraard kunnen we de maandelijkse autokosten niet precies berekenen (dit hangt van nog meer factoren af) maar geven wij een indicatie, hierdoor kunt een gevoel krijgen of het aanschaffen van een auto wel of niet haalbaar is. Daarnaast kunt u zo eenvoudig zien waar u eventueel op kunt besparen.

  • Eenvoudig berekenen wat u dagelijks, maandelijks of zelfs per kilometer kwijt bent aan uw auto
  • Snel zelf de maandelijkse autokosten berekenen

Onderhoudskosten auto

Als u een auto bezit weet u als geen ander dat deze onderhoudskosten heeft. De onderhoudskosten zijn afhankelijk van een x-aantal factoren. Naast het merk en type auto is ook de leeftijd erg belangrijk. Daarnaast heeft u zelf de keuze om uw auto jaarlijks een grote / kleine beurt te geven. Ook dit kan veel geld kosten. Uiteraard bent u ook nog verplicht om uw auto jaarlijks APK te laten keuren (afhankelijk van de leeftijd), vaak gaat dit ook gepaard met onverwachte onderhoud. Al met al goed om te weten wat u allemaal kan verwachten.

  • Informatie over mogelijke te maken onderhoudskosten aan uw auto
  • Kijk wat voor onderhoudskosten u kunt verwachten

Brandstofkosten auto

De brandstofkosten voor een auto stijgen per dag, konden we vroeger een volle tank halen voor slechts €30,- staan we er tegenwoordig niet meer van te kijken als dit €100,- is. De hoge accijns is de voornamelijke reden. Als bezitter van een auto betalen we bijna 70% van de brandstofkosten aan accijns. Gelukkig is het dan wel weer zo dat de autofabrikanten steeds zuinigere auto’s kunnen produceren, wat inhoud dat we minder vaak zullen tanken en hier door de brandstofkosten worden gedrukt. Benieuwd wat de actuele brandstofprijzen zijn binnen Nederland, kijk op de brandstofkosten auto pagina.

  • Actuele brandstofprijzen, informatie over de hoge kosten
  • Voor meer informatie over brandstofkosten auto klik hier

Dit vind je ook leuk

Comments are closed.