Om de goedkoopste autoverzekering af te sluiten is het belangrijk om verschillende autoverzekeringen met elkaar te vergelijken. Het verschil tussen autoverzekeringen kan soms oplopen tot wel € 30,- per maand. Wij helpen u graag door diverse aanbieders van autoverzekeringen voor u te vergelijken, zodat u de juiste keuze maakt en de goedkoopste autofinanciering afsluit.

Goedkope autoverzekeringen online vergelijken

Onderstaande prijzen zijn een indicatie en geven een goed beeld over waar u de goedkoopste autoverzekering kunt afsluiten.

Kosten autoverzekering

Voor de berekening van de goedkoopste autoverzekering hebben we bij een aantal verzekeringsmaatschappijen een premie berekend op basis van dezelfde auto. Wij zijn uitgegaan van een gewicht van 1130 kg en 5 schadevrije jaren. Dankzij de 5 schadevrije jaren is er een korting ontstaan die al is verrekend in de premie. De premie is berekend voor WA, WA+ en all-risk.

Onafhankelijk advies over de goedkoopste autoverzekering

Wij vergelijken autoverzekeringen van verschillende autoverzekeringsmaatschappijen om u te informeren over de goedkoopste autoverzekering. Wij hebben hierin een adviserende rol en zijn volledig onafhankelijk.

Vergelijk de verschillende aanbieders en maak een keuze voor de goedkoopste autoverzekering:

 • Autoverzekering via Aegon
 • Autoverzekering via Diks
 • Autoverzekering via Meeus
 • Autoverzekering via Pricewise
 • Verzekeruzelf
 • Unitedconsumers
 • Netpolis
 • Ditzo

Autoverzekeringsmaatschappijen

Wij vergelijken autoverzekeringen van verschillende autoverzekeringsmaatschappijen om u te informeren over de goedkoopste autoverzekering. Wij hebben hierin een adviserende rol en zijn volledig onafhankelijk. Kijk daarom ook op de websites van onderstaande autoverzekeringsmaatschappijen om uw gegevens en wensen in te vullen. Vervolgens kunt u de goedkoopste autoverzekering kiezen.

De algemene dekking van de goedkoopste autoverzekering

Naast deze algemene dekking zijn er ook verschillende uitbreidingen voor uw verzekering. U kunt uw auto bijvoorbeeld aanvullend verzekeren tegen ruitschade, brandschade en schade door weersomstandigheden. U kunt er ook voor kiezen om te gaan voor een volledige dekking. Bij deze dekking bent u ook verzekerd tegen schade die u zelf toebrengt aan de auto. Hiervoor geldt wel dat er geen opzet in het spel mag zijn. Indien dit wel het geval is, kan de verzekeringsmaatschappij ervoor kiezen om niet uit te keren.

Welke vorm van verzekering u ook kiest, het is uitermate belangrijk dat u kiest voor de goedkoopste autoverzekering. Autofinanciën vergelijkt de verschillende aanbieders en zoekt voor u de goedkoopste autoverzekering. Deze verzekering kunt u vervolgens online afsluiten.

De verschillende vormen van autoverzekeringen leggen we hieronder nog kort uit:

Autoverzekering met WA-verzekering

De WA-verzekering, ook wel aansprakelijkheidsverzekering genoemd, is de minimaal verplichte autoverzekering in Nederland en ook de goedkoopste autoverzekering. Met de WA-verzekering bent u verzekerd tegen schade die u veroorzaakt bij anderen. U bent met de WA-verzekering voor auto’s niet verzekerd voor schade aan uw eigen bezittingen.

Een WA-verzekering is de goedkoopste autoverzekering die u kunt afsluiten. Autofinanciën helpt u graag bij het uitzoeken van de juiste verzekeraar om nog meer geld te besparen op uw verzekering.

Autoverzekering met WA-beperkte cascodekking

Met de WA beperkte cascoverzekering is uw auto verzekerd voor schade aan anderen. Deze verzekering komt als aanvulling op de eerder beschreven WA-dekking. Daarnaast bent u ook verzekerd voor:

 • Ruitschade
 • Brandschade
 • Diefstal en bijbehorende schade
 • Hagelschade (en andere schade door weersomstandigheden)

Deze autoverzekering is doorgaans iets duurder dan de autoverzekering met alleen WA-dekking. U kunt echter wel flink besparen op een autoverzekering met WA-beperkte cascodekking indien u uw autoverzekering afsluit bij Autofinanciën.nl. Wij helpen u aan de goedkoopste autoverzekering met WA-beperkte cascodekking via onze eenvoudige vergelijkingstool.

WA-volledige cascodekking

De WA-volledige cascodekking staat ook wel bekend als de all-risk verzekering. Dit is de autoverzekering met het hoogste prijskaartje. U geniet dan wel van een volledige dekking waarin u verzekerd bent tegen bijna alle schade aan uw auto. De all-risk verzekering dekt ook de schade die u zelf veroorzaakt heeft aan uw eigen auto. Wel is het belangrijk dat u de schade niet zelf veroorzaakt heeft. De verzekeraar kan in dit geval bepalen dat zij geen vergoeding uitkeren.

Hoewel de WA volledige cascodekking verzekering de duurste manier van verzekering is, loont het nog wel om te zoeken naar de goedkoopste autoverzekering binnen dit segment. Door de eenvoudige keuzehulp van Autofinanciën.nl ziet u welke verzekeraar de laagste prijs rekent voor deze uitgebreide autoverzekering.

Wanneer u kiest voor de WA volledige cascoverzekering, die tevens bekend staat als all-risk verzekering, bent u verzekerd tegen bijna alle schade aan uw auto. Het maakt hierbij niet uit of u zelf of iemand anders de schade heeft veroorzaakt.

Goedkoopste autoverzekering met no-claimkorting

De goedkoopste autoverzekering die u afsluit via Autofinancien.nl kan nog goedkoper worden door de no-claim korting. De no-claimkorting is de korting die uw verzekeringsmaatschappij als bonus geeft wanneer u zonder schade rijdt. Als beginnend bestuurder start u met 0 schadevrije jaren bij trede 1. Hoe minder schade u maakt, hoe hoger de no-claimkorting uiteindelijk zal worden. Zo krijgt u bij sommige verzekeringsmaatschappijen al meer dan 35% korting na 5 schadevrije jaren. Door schadevrij te rijden profiteert u dus van een nog lagere premie voor uw goedkope autoverzekering. Heeft u vragen over autoverzekeringen? Wilt u weten waar u de goedkoopste autoverzekering kunt afsluiten? Neem dan contact op met info@autofinancien.nl.

Goedkope autoverzekering door hoog eigen risico

De premie voor een autoverzekering is voor een deel afhankelijk van het eigen risico. U bepaalt zelf hoeveel eigen risico u wilt opnemen in de autoverzekering. U kunt kiezen voor geen eigen risico, dan hoeft u bij schade nooit iets zelf te betalen. De verzekeringspremie wordt dan wel automatisch hoger. U koopt dit risico dan eigenlijk maandelijks af. Ondanks de hogere premie door het afkopen van het eigen risico zijn er toch nog enkele autoverzekeringen die de goedkoopste autoverzekering kunnen bieden zonder eigen risico. U vindt deze eenvoudig via de vergelijkingstool op onze website.

Wanneer u het eigen risico niet wilt afkopen, moet u bij schade eerst het eigen risico betalen. De meeste autoverzekeringen hanteren een bedrag van € 130 tot € 150 eigen risico. Het voordeel van dit eigen risico is wel dat uw autoverzekering goedkoper uitvalt.

Of u nu op zoek bent naar een autoverzekering met of een autoverzekering zonder eigen risico, u wilt altijd de goedkoopste autoverzekering vinden die past binnen uw situatie. Door de verschillende autoverzekeringen met en zonder eigen risico te vergelijken komt u uiteindelijk uit bij de goedkoopste verzekering voor uw auto. Vragen over de goedkoopste autoverzekering? Neem dan gerust contact met ons op via info@autofinancien.nl.

Autoverzekering opzeggen

Er zijn verschillende redenen te bedenken om uw huidige autoverzekering op te zeggen. Wij zetten de meest voorkomende redenen voor u op een rijtje:

U heeft een nieuwe auto gekocht

Als u uw oude auto heeft verkocht en direct een nieuwe auto koopt, dan kunt u de verzekering van uw verkochte auto beëindigen. U heeft meestal 1 maand opzegtermijn, mits de polis al eens is verlengd. In andere gevallen kunt u na een jaar uw polis opzeggen. Wij adviseren om de voorwaarden op te vragen bij uw huidige verzekeringsmaatschappij

U heeft uw auto verkocht

Heeft u uw auto verkocht en er geen andere auto voor in de plaats gekocht, dan kunt u per direct uw autoverzekering opzeggen of opschorten. De autoverzekeraar eist in dit geval een kopie van het vrijwaringsbewijs van de verkochte auto. De al betaalde premie wordt vervolgens teruggestort. Het voordeel van opschorten ten opzichte van beëindigen is dat het aantal schadevrije jaren bij opschorten 3 jaar geldig blijft en bij beëindiging 1 jaar.

U heeft een goedkopere autoverzekering gevonden

Tegenwoordig is het mogelijk om uw autoverzekering maandelijks op te zeggen, mits u uw autoverzekering langer dan 1 jaar heeft lopen. Als u een goedkopere autoverzekering vindt die bij uw wensen aansluit, kunt u uw huidige autoverzekering opzeggen. Let op: dit moet in de meeste gevallen schriftelijk gebeuren, via een opzegbrief.

Gewijzigde voorwaarden

Wanneer uw verzekeringsmaatschappij de voorwaarden of de premie tussentijds wijzigt, dan mag u per direct uw autoverzekering opzeggen. De enige voorwaarden zijn dat u de verzekering binnen 30 dagen na kennisgeving opzegt en dat u een nieuwe autoverzekering bij een andere maatschappij afsluit.

Goedkoopste autoverzekering afsluiten

Klik op onderstaande autoverzekeraars om uw gegevens in te vullen en zo uw premie te berekenen voor de goedkoopste autoverzekering.

Dit vind je ook leuk

Comments are closed.